Skoči na glavno vsebino
Debeli rtič 2024, 2. del

Debeli rtič 2024, 2. del

Od srede nam je nagajal internet (ga ni bilo) na celotnem območju zdravilišča Debeli rtič, zato tudi ni bilo nobene objave. Se opravičujemo.

V sredo zvečer smo v našem domu naredili skupno žurko z našimi sosedi Štajerci iz Črešnjevca. Lepo je bilo.

V četrtek je sledil višek naše šole v naravi: Preverjanje znanja v plavanju!

Rezultati so več kot odlični:

  • 27 bronastih delfinov
  • 15 srebrnih delfinov
  • 12 zlatih delfinov
  • 2 srebrna morska psa ( Ita in Lukas)

Popoldne nas je obiskala gospa Bernarda, s katero smo izvedli naravoslovno delavnico raziskovanja morskih organizmov. Nabrane organizme smo najprej ujeli, jih opazovali in razvrščali v skupine.

Ta dan je bil zelo vesel predvsem za fante iz sobe 5 (fantje iz Senožeč), ki so izvedeli, da so postali zmagovalci najbolj urejene sobe, za kar so prejeli tudi nagrade.

Prišel je zadnji dan in vsi smo že z nestrpnostjo čakali, da se vrnemo v domače zavetje. Pred odhodom smo izvedli še dejavnost Gozdna dogodivščina, potem pa smo se podali do obale, kjer so najpogumnejši zaplavali v morju. Po kosilu smo se vkrcali na avtobus in si pred odhodom domov ogledali še znamenite freske v Hrastovljah.

Zaključek: Vreme nam je precej krojilo naš urnik, ki se je temu primerno prilagajal in spreminjal iz minute v minuto. Nekaj dejavnosti je bilo izvedenih tudi z dežniki v rokah. Po našem mnenju so bili učenci zelo navdušeni nad bivanjem v velikih sobah in možnostjo gibanja po številnih športnih in igralnih površinah. Vsi so dobili priznanje, da so odslej PLAVALCI.

Z njimi so bili:

  • razredničarke Milojka, Jožica in Tanja
  • spremljevalka Špela (ki je tudi poskrbela za večino fotografij)
  • učitelja plavanja Anja in Borut
Dostopnost