Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. junija 2024, je gospa županja, kot vsako leto, sprejela najboljše učence iz zadnje triade osnovne šole.

Podeljevanje priznanj in pohval poteka v skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj in pohval. Razredniki na učiteljskem zboru predlagajo učence, učiteljski zbor pa jih potrdi. Priznanja in pohvale prejmejo učenci, ki so šolskem letu prejeli povprečno oceno 4,5 ali več.

Ravnateljica Damijana Gustinčič rada poudari, da je šola kovačnica znanja. A poleg odličnega uspeha, ogromno vlogo predstavlja udejstvovanje učenk in učencev pri obšolskih dejavnostih. Poleg ravnateljice se je podelitve priznanj in pohval udeležila tudi učiteljica Lucija Pirhavec Mahorčič, ki je bila razredničarka 9. a. razreda.

Trideset učenk in učencev, ki je prejelo priznanja in pohvale, se aktivno udejstvuje v športu – ekipnih in idividualnih športih (košarka, nogomet, rokomet, streljanje z zračno puško ipd.), uči igranja instrumentov oz. obiskuje glasbeno šolo, nekateri so aktivni v gasilstvu, spet drugi v kulturi itn.

Najlepše od vsega pa je, da znajo svoje odlično znanje deliti tudi z drugimi učenci ter tako največji zaklad znanja prenašati naprej, si med seboj pomagati.

Županja Alenka Štrucl Dovgan je učencem devetošolcem zaželela uspešno nadaljevanje šolanja in jim podelila ŽUPANJINE PETICE. Dejala je, naj nikoli ne pozabijo, od kod prihajajo in da naj se, ne glede na to, kam jih bo odnesla življenjska pot, vedno vračajo v domače kraje. Sedmošolcem in osmošolcem pa je zaželela uspešen zaključek šolskega leta in jim podelila paketke s praktičnimi darili. Vsem je segla v roke in podelila priznanja in pohvale.

Povprašala jih je tudi, če bi si kaj želeli v naši občini. Otroci so dejali, da je v naši občini veliko na razpolago, a da si želijo teniškega igrišča. Predstavila jim je tudi, da bo v kratkem zgrajen kolesarski poligon z grbinami, česar so se še posebej razveselili. Nadaljevali so v sproščenem pogovoru in druženju.

Ravnateljica Damijana Gustinčič je poudarila tudi dejstvo, da so med otroki, ki so prejemniki priznanj in pohval, enakomerno porazdeljeni otroci iz matične in podružničnih šol, kar kaže na odličen temelj znanja, s katerim pridejo v matično šolo otroci s podružnic, ter izpostavila pomen šolanja na podeželju, kjer naj šole ostanejo!

Zahvalila se je za vsakoletno prelepo potezo občine ob podelitvi, prav tako pa tudi, da vseskozi bdi nad učenjem in podpira razvoj osnovnošolskega izobraževanja.

Županja Alenka Štrucl Dovgan želi vsem učenkam in učencem nepozabne počitnice, da si naberejo moči in delovne vneme za prihodnje šolsko leto.

Seznam učencev, prejemnikov priznanj in pohval:

7. razred –  6 učencev
Adam Nina
Gec Zarja
Grbec Filip
Nemec Amelie

Mingot Eva
Virloget Hrobat Samuel

8. razred –  9 učencev
Bitežnik Rok
Grižon Ivana
Leban Enej
Parshina Emilia

Grandič Ana
Kenda Vid
Raimondi Lana
Pirc Urša
Žnidarčič Maša

9. razred –  14 učencev

Bratina Mija
Mesar Maks
Ožbolt Urša
Radman Sara
Ražem Val
Žvab Blaž

Adam Aljaž
Diesel Jorg
Diesel Uma
Martinčič Mihaela
Štembergar Julija
Šuligoj Anet
Županc Manca

Besedilo: Anu Kahuna, Občina Divača
Foto: BeGR8-media

 

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost