Skoči na glavno vsebino

Spet je leto naokoli in ponovno smo na naši šoli obeležili evropski dan jezikov z učenci, ki govorijo tuje jezike v domačem oz. izvenšolskem okolju.

Najprej so nam učenci povedali, katere so zanimive besede v njihovih jezikih, mogoče si celo mislimo, da v slovenščini pomenijo kaj drugega, kot pomenijo v resnici.

V drugem delu smo se učili tuje jezike preko gibanja. V tem tednu smo namreč praznovali tudi Dan slovenskega športa. Spoznali smo nekatere tradicionalne (pastirske) igre v posameznih jezikih.

Letos pa je tudi zadišalo po tujih jezikih v naši učilnici in kuhinji. Najprej po sladici tiramisù, potem pa še po bureku, ki nam ga je pomagala pripraviti naša čistilka Mira. V nadaljevanju šolskega leta bomo zagotovo pripravili še kakšno tujo jed in spoznali kakšno novo besedo v tujem jeziku.

Na koncu smo pripravili razstavo v večnamenskem prostoru, kjer smo obeležili letošnjo tematiko »Jeziki za mir«, pogledate si lahko nekaj pregovorov o miru in prevode besede MIR v jezikih, ki jih govorijo naši učenci na šoli.

Lepo vas pozdravljamo, nasvidenje ponovno septembra 2025,

Alma Volk in ostali učitelji mentorji pri EDJ 2024.

 

 

 

 

 

Ste že prebrali?

Teden otroka na OŠ Divača

Teden otroka na OŠ Divača

V minulem tednu so aktivnosti na naši šoli potekale nekoliko drugače kot običajno. Obeležili smo namreč Teden otroka,...

Izdelava buč iz odpadnega blaga

Izdelava buč iz odpadnega blaga

Na PŠ Vreme se učenci že pripravljajo na prihajajoče krompirjeve počitnice in na dan čarovnic - Halloween. Na šolskem...

Dostopnost