Skoči na glavno vsebino
Teden otroka na OŠ Divača

Teden otroka na OŠ Divača

V minulem tednu so aktivnosti na naši šoli potekale nekoliko drugače kot običajno. Obeležili smo namreč Teden otroka, program Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se vedno začne na prvi ponedeljek v oktobru in traja vse do nedelje istega tedna.

Letošnji Teden otroka smo praznovali že 70. leto zapored. Osredotočal se je na temo Otrok, nepopisan list. Ob tej priložnosti smo se vprašali: ali lahko najdemo kakšne vzporednice med otroštvom nekoč in danes? Učitelji smo se v skladu z omenjeno mislijo odločili popestriti pouk z zabavnimi dejavnostmi, ki so iz naših učencev izvabile ustvarjalnost, smeh in nas obenem opomnile, kako pomembno je, da cenimo dobrine, ki jih imamo v današnjem času. 

Na šoli so potekale različne aktivnosti. Učenci 1. razredov so si v Kosovelovem domu v Sežani ogledali uprizoritev predstave Brkonja Čeljustnik v izvedbi OŠ Divača, DLBU Divača, Pihalnega orkestra Divača in TKŠD Urbanščica. Učenci predmetne stopnje so sodelovali v delavnicah na temo duševnega zdravja, ki jih je priredil Zdravstveni dom Sežana, medtem ko so mlajši učenci likovno ustvarjali na vsebino letošnje poslanice, ki si jo lahko v priponki tudi preberete.

Med drugim smo učence spodbudili tudi k pošiljanju fizičnih pisem, kot je to potekalo nekoč. Vsak učenec je pripravili svoj poštni nabiralnik, v katerega je prejemal pisma svojih sošolcev in nanja odgovarjal. Teden smo popestrili tudi z dnevom brez domače naloge, z branjem pravljic, z dopoldansko malico »po godu« otrok, z zbiralno akcijo »Podarim igračo«, nenazadnje pa smo imeli tudi »dan brez šolske torbe«, v okviru katerega so morali učenci na čim bolj zanimiv in svojstven način v šolo prinesti svojo šolske potrebščine. Otroci so bili izredno iznajdljivi. Zvezke so prinesli v loncih, »karjolah«, škatlah za orodje, v košarah ipd. in se ob tem izredno nasmejali. Upamo si trditi, da jim bo ta dan zagotovo ostal v lepem spominu.

Zbiralna akcija starega papirja

Jesenska zbiralna akcija starega papirja na OŠ Divača bo potekala od ponedeljka, 21. 10. 2024, do petka, 25. 10. 2024. Kontejner bo pri stari šoli, ker pri matični šoli ni prostora za dostop z avtomobili. Če pripeljete papir z avtomobilom, se pripeljete z ulice 1. maja. V prilogi je zemljevid. Denar od zbranega papirja bo namenjen za šolski sklad, za pokritje dela stroškov prevoza v šole v naravi.

za šolsko skupnost Lucija Prihavec Mahorčič

 

Izdelava buč iz odpadnega blaga

Izdelava buč iz odpadnega blaga

Na PŠ Vreme se učenci že pripravljajo na prihajajoče krompirjeve počitnice in na dan čarovnic – Halloween. Na šolskem vrtu so pobrali krompir, ki so ga sami posadili in pridelali. Ker pa jesen in noč čarovnic brez buč res nista taprava, so učenci s pomočjo oz. pod mentorstvom šolske psihologinje Barbare Skalec Volk, iz odpadnega blaga izdelali buče različnih barv in velikosti, ki bodo krasile domove naših učencev. 
Nekaj utrinkov same izdelave in slike končnih izdelkov, si lahko ogledate na priloženih fotografijah.
Zapisala, Timea Gal

 
 
Dostopnost